Welkom!

Het beginnen van een nieuwe blog voelt als het kiezen van een nieuw schrift. Het was een geweldig gevoel op de basisschool, na stiekem een paar extra fouten te hebben gemaakt zodat je meer ruimte in beslag nam, was je schrift eindelijk vol. Samen met de juf mocht je een nieuw schrift uitkiezen. Lastig, want ze waren allemaal zo mooi, met dieren of een hippe kleur. Uiteindelijk werden het de zebra’s.

Maar met een nieuw schrift was je er nog niet, dan kwam het belangrijkst pas. Nadat de juf je naam en het vak had geschreven op de voorkant, was het aan jou. Die eerste opdracht moest extreem netjes, en foutloos geschreven. Iedere onleesbare letter, doorgekrast antwoord of rode streep maakte dat de eerste pagina mislukt was. Een krul, dát was wat je wilde. Trots als een pauw als het je gelukt was, een eerste pagina zonder fouten.

Ruim tien jaar later voelt dit eerste bericht als de eerste pagina van zo’n nieuw schrift; ik wil laten weten hoe leuk ik ben, mensen nieuwsgierig maken. Maar bovenal wil ik geen fouten maken, geen stomme spelfouten die een blog meteen tien keer minder leuk maken. En het allerliefst wil ik natuurlijk een krul van de juf.

En de juf, dat ben jij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s